maanantai 19. marraskuuta 2007

Myymälät on turhia piste com

Miten likainen olo. Minua on käytetty hyväksi.

Myymälään saapuu isä Urpo poikansa Jurpon kanssa. He ovat ostamassa tietokonetta Jurpolle ja Urpo lienee mukana auktoriteettina ja henkisenä tukena. Käymme ensin läpi pikaisesti millaista konetta Jurpo haluaa: mitkä ovat käyttätarkoitukset yms. Yleensä asiakkaat luottavat myyjän sanaan -sitä vartenhan me täällä ollaan, mutta Jurpo ei luota. Hän haluaa testata koneita. Meillä on myymälässä pari näytekappaletta, mutta onhan se nyt selvää ettei me täällä voida uusien koneiden paketteja avata että asiakas pääsisi testaamaan. No, Jurpo haluaa testata ja Urpo komentaa asiakaspalvelijaa laittamaan yhden koneen käyttövalmiiksi, "koska noi tossa esillä olevat on ihan ruoskia". No kyllähän aspaneiti laittaa.

Jurpo tutkii konetta aikansa, kääntelee, vääntelee, nuuhkii ja nuoleskelee. Ei, tämä ei ole hyvä. Hän pyytää näyttämään seuraavaa konetta. Kun kerron että ainoa ero on kovalevyn koko joten en avaa pakettia, ei se ole selvästikään riittävä syy koska kyllähän kovalevyn koko vaikuttaa windowssin käyttöön määrättömän paljon. Lupaan kaivaa koneen paketista, mutta vain nähtäväksi -en kokeiltavaksi.

Jurpo tutkii konetta aikansa, kääntelee, vääntelee, nuuhkii ja nuoleskelee. Tämä kone kelpaa Jurpolle. Olen jo onnellinen ajatuksesta, että tämä kone menee asiakkaalle eikä tarvitse selitellä avaamatonta pakettia seuraavalle ostajalle.

Puhun kuin ruuneperi, laulan, tanssin, nauran ja steppaan. Vastailen kysymyksiin, kerron ominaisuuksista, kehun takuun pituutta ja kurkku kuivana myyn myyn myyn.

"Mä tilaan kyl verkkokaupasta, siä on paljon halvempaa", tuumaa Jurpo ja poistuu myymälästä.

Mitä sain tästä tunnin laatuajasta asiakkaan kanssa? Kaksi avattua pakettia, joista toinen kone on nyt virallisesti käytetty laite.

No olihan meillä mukavaa yhdessä! Ole hyvä, verkkokauppa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Blogilistalle näyttäisi tulevan haamupäivityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

voi hyvänen aika tätä yksinään hihittelyn määrää :D kiitos illan piristyksestä .