keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Piip, tilillä ei katetta

Oi MM, tuo jalo kanssaihmiseni! Kuinka olenkaan saattanut unohtaa urpo-armaan kootut selitykset, kun pankkikortilla ei olekaan katetta. Tilannehan saattaa olla urpolle hyvin yllättävä, ja ennenkaikkea hämmentävä.

Aspaneiti: Ei tämä korttisi mene nyt läpi, tilillä ei ole katetta.

- Kokeile uudestaan

Urpo-rakas. Vaikka minä höyläisin sitä ees taas koko tämän päivän, ei tämä vallitseva tilanne muutu mihinkään. Rahaton on rahaton ja se siitä.

- Teidän laitteissa on virhe

Emmehän voi koskaan tekniikan maailmassa temmeltäessämme sulkea pois teknisen toimintahäiriön mahdollisutta. Kerrotaan nyt kuitenkin, että se on äärimmäisen harvinaista. Maksuyhteydet saattavat olla poikki, mutta silloin laitteemme tunnistavat asian ja virheilmoituksen jonka saamme korttiasi höylätessä on aivan erilainen. Se viittaa silloin yhteysvirheeseen, ei suinkaan katteettomaan tiliin.

- Kortissa on virhe, se magneettiraita on varmaan kulunut.

Tätä selitystä ei ainakaan kannata käyttää. Me näppärät pystymme myös käsin näppäilemään sen numerokoodin koneelle ja virheilmoitus ei siitä muutu mihinkään, ellei tämän aikaavievän operaation aikana ole hammaskeiju maksanut noita puuttuvia hampaitasi myöhässä ja korkojen kanssa.

- Jaa taas se pankki on mokannu (ja tähän vapaavalintainen määre kuinka monta kertaa ne on tehnyt sen aiemminkin)

Ole hyvä, mene pankkiin. Ei, me emme sinne soita. Ja hitto sentään, millaisia kädettömiä ämmiä ne pankit on väärällään, niin monta kertaa tämän selityksen olen kuullut. Karpolle olisi taas tekemistä.

- Kyllä siä pitäis olla

Pitäisi minullakin olla parempi työpaikka, vaan ei ole. Näillä eletään ja sinä näytät elävän nyt rahattomana.

- Kortilla on VARMASTI rahaa. Minulla on AINA rahaa.

Oikein liikutun, että saan jakaa kanssasi tämän erikoisen tilanteen elämässäsi. Nämä hetket juuri lähentävät meitä.

Jotkut myöntävät että saattahan se olla, ettei siellä rahaa juuri tällä erää ole. Hyvä, selkä suorana eteenpäin! Kyllä tuo köyhyyden häpeä laantuu viimeistään arkussa. Mutta mitä ihmettä te niitä syitä minulle selitätte? Minä olen myyjä. Myyjää kiinnostaa raha. Niin, se mitä sinulla ei nyt ole. Minua ei kiinnosta kuinka pitkäksi viikonloppu venähti vaimon vittuilun takia, tai mikä sitä kissaa nyt niin vaivaa että ihan Helsinkiin asti piti viedä.

Kun tili havaitaan katteettomaksi ja asiakas vänkää että eipä ole, pyydän aina kääntymään pankkiautomaatin puoleen. Automaatille on myymälästämme matkaa alle 100m, ja niin pitkä se matka on, että yksikään ei ole ehtinyt enää saman työpäivän aikana rahat kourassa takaisin.

Tämän selityksen säästin tarkkaan harkittuna sokerina pohjalle. Taustaa sen verran, että keski-ikäisellä suomalaisrouvalla oli keski-ikäinen, tumma ns. "lomalta hihaan tarttunut" mies. He olivat molemmat hyvin tuttuja myymälässämme ja oikein hyviä asiakkaita. Kerran kuitenkin rouva oli yksin ostoksilla, ja kortti olikin katteeton.

- Voi vittu se kurdi o vieny mun rahat!


Ihailtavaa suoruutta, täynnä draamaa ja juonenkäänteitä! Urpo, ota oppia!

2 kommenttia:

Annis kirjoitti...

Hmm. Kerran eräässä ravitsemusliikkeessä tarjoilija sanoi minulle, ettei tilillä ole katetta. Olin aivan paniikissa, palkkapäivästä oli kaksi päivää, ilta meni jokseenkin myttyyn vaikka kaverit sitten piffasivatkin tarvittavat juotavat.

Seuraavana päivänä tilin saldoa katsoessani tilillä oli kyllä rahaa useaankin tuoppiin. Visa Electronin käyttäjänä on kyllä kuullut usein erilaisia virheilmoituksia, tuota ei kyllä aiemmin siten, että tilillä oli ,kuitenkin rahaa.

Tuuli kirjoitti...

ahhahahhahaha, hehhehheeheh, ensimmäistä kertaa nauroin ääneen blogille. Tuo vika selitys oli mahtava!